ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187878)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:02 AM

Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav
 
pilav - pilav tarifleri - Osmanlı pilavları - osmalı sakız pilavı nasıl yapılır


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin.

400 gr. pirinç

100 gr. tereyağı

2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde

yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre

1 kg. soğan
Yapılışı:

Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin..afiyet olsun..http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.