![]() |
Tavuklu Biberli Çin Makarnası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Biberli Çin Makarnasımakarna tarifleri - tavuklu makarna tarifi - tavuklu makarna nasıl yapılır ![]() Malzemeler: * 10 adet kültür mantarı veya diğer çeşitlerden biri * 1 kahve fincanı soya sosu (az gelirse tekrar ekleyin) * Kırmızı ve yeşil dolmalık biber * 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * 3 parça Çin makarnası (egg noodel) * 3 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 diş doğranmış sarımsak * 1 küçük boy kuru soğan * 2 kemiksiz küp küp doğranmış tavuk budu Hazırlanması: * Bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suyun içine Çin makarnalarını atın ve 7 dakika haşlayın ![]() ![]() * Wok tavaya (başka bir teflon tava olabilir) sıvı yağı koyun ve kızınca, doğranmış tavukları atın ![]() ![]() * Piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve bir kaç saniye alt-üst edin ![]() * Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun doğranmış biberleri de tavaya ekleyin ![]() * Mantarları dilimleyin ve sarımsakla beraber tavaya ekleyip biraz kavurun ![]() * En son olarak soya sosunu, balı ve kırmızı biberi koyun ve hepsini biraz pişirin, ama pek fazla değil ![]() * Süzdürdüğünüz makarnaları da ekleyin, sos heryere bulaşana kadar karıştırın ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|