Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kabaklı, pilav

Etli Kabaklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabaklı Pilav



Etli Kabaklı Pilav Tarifi - Etli Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır - Etli Kabaklı Pilav Malzemeleri
Etli Kabaklı Pilav


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

500 gr balkabağı

250 gr haşlanmış kuşbaşı et

3 su bardağı su

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı:

2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün Tencereye tereyağını alıp, eritin Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dk kavurun Suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin Pirinçler suyunu çekene dek pişirin Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dk demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.