![]() |
Etli Kabaklı Pilav
Etli Kabaklı Pilav Tarifi - Etli Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır - Etli Kabaklı Pilav Malzemeleri
Etli Kabaklı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 500 gr. balkabağı 250 gr. haşlanmış kuşbaşı et 3 su bardağı su Tuz Karabiber 1 çay kaşığı tarçın Yapılışı: 2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün. Tencereye tereyağını alıp, eritin. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun. Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin. Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin. Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dk. kavurun. Suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dk. demlendirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.