Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, pilav, yapraklı

Gül Yapraklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Yapraklı Pilav



Gül Yapraklı Pilav Tarifi - Gül Yapraklı Pilav Nasıl Yapılır - Gül Yapraklı Pilav Malzemeleri
Gül Yapraklı Pilav


Kullanılacak Malzemeler

2 su bardağı piriç (yasamin kokulu)

2 su bardağı et suyu(veya tavuksu)

2 çorba kaşığı tereyağ(margarin)

tuz

1 su bardağı saf gül suyu

1 avuç gül yaprakları


Hazırlanma Şekli

Pirinci 10 dakika kaynar tuzlu suda bekletin Süzün Tecerede yağı eritin Süzülen pirinci atın 5-7 dakika karıştırın Gül suyunu atın, buharlaşmasını bekleyin Kaynar et suyu ekleyin, kaynadıktan sonra kısın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çekmeden 5 dakika önce kokulu gül yapraklarını ilave edin karıştırın Demlenmeye bırakın Servis tabağını gül yapraklarıyla süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.