![]() |
Gül Yapraklı Pilav
Gül Yapraklı Pilav Tarifi - Gül Yapraklı Pilav Nasıl Yapılır - Gül Yapraklı Pilav Malzemeleri
Gül Yapraklı Pilav Kullanılacak Malzemeler 2 su bardağı piriç (yasamin kokulu) 2 su bardağı et suyu(veya tavuk.su) 2 çorba kaşığı tereyağ(margarin) tuz 1 su bardağı saf gül suyu 1 avuç gül yaprakları Hazırlanma Şekli Pirinci 10 dakika kaynar tuzlu suda bekletin. Süzün. Tecerede yağı eritin. Süzülen pirinci atın. 5-7 dakika karıştırın. Gül suyunu atın, buharlaşmasını bekleyin. Kaynar et suyu ekleyin, kaynadıktan sonra kısın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekmeden 5 dakika önce kokulu gül yapraklarını ilave edin. karıştırın. Demlenmeye bırakın. Servis tabağını gül yapraklarıyla süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.