ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Gül Yapraklı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187852)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Gül Yapraklı Pilav
 
Gül Yapraklı Pilav Tarifi - Gül Yapraklı Pilav Nasıl Yapılır - Gül Yapraklı Pilav Malzemeleri
Gül Yapraklı Pilav


Kullanılacak Malzemeler

2 su bardağı piriç (yasamin kokulu)

2 su bardağı et suyu(veya tavuk.su)

2 çorba kaşığı tereyağ(margarin)

tuz

1 su bardağı saf gül suyu

1 avuç gül yaprakları


Hazırlanma Şekli

Pirinci 10 dakika kaynar tuzlu suda bekletin. Süzün. Tecerede yağı eritin. Süzülen pirinci atın. 5-7 dakika karıştırın. Gül suyunu atın, buharlaşmasını bekleyin. Kaynar et suyu ekleyin, kaynadıktan sonra kısın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekmeden 5 dakika önce kokulu gül yapraklarını ilave edin. karıştırın. Demlenmeye bırakın. Servis tabağını gül yapraklarıyla süsleyin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.