Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alatlı, pilav

Alatlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alatlı Pilav




Malzemeler :

Yarım kilogram koyun eti

Yarım kilogram bulgur

1 adet soğan

Tereyağı

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı besni üzüm

Tane karabiber

Karanfil


Alatlı Pilav

yemeğinin hazırlanışı:

Alatlı pilav baharatlı pilav demektir Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.