ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Alatlı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187844)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:08 AM

Alatlı Pilav
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler :

Yarım kilogram koyun eti

Yarım kilogram bulgur

1 adet soğan

Tereyağı

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı besni üzüm

Tane karabiber

Karanfil


Alatlı Pilav

yemeğinin hazırlanışı:

Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.