Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bodrum, pilavı

Bodrum Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bodrum Pilavı



Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi



Malzemeler:


2 bardak pirinç

4 yemek kaşığı tereyağı

2 bardak su

2 tatlı kaşığı tuz (silme)

1 kavanoz garnitür

Hazırlanışı:


1Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir

2 Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır

3 Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir

4 Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave

edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.