![]() |
Bodrum Pilavı
Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 bardak pirinç 4 yemek kaşığı tereyağı 2 bardak su 2 tatlı kaşığı tuz (silme) 1 kavanoz garnitür Hazırlanışı: 1.Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir. 2. Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır. 3. Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir. 4. Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.