ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bodrum Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187831)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Bodrum Pilavı
 
Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:


2 bardak pirinç

4 yemek kaşığı tereyağı

2 bardak su

2 tatlı kaşığı tuz (silme)

1 kavanoz garnitür

Hazırlanışı:


1.Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir.

2. Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır.

3. Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.

4. Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave

edilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.