Sebzeli Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Etli Pilavsebzeli pilav tarifi - etli pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri ![]() Sebzeli ve etli pilav malzemeleri 2 su bardağı pirinç 100 gr tereyağı 4 + 1/4 su bardağı sıcak su 250 gr kuşbaşı et 1 soğan 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç 1 çay bardağı kıyılmış dereotu Tuz Sebzeli ve etli pilav hazırlanışı Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın ![]() Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın ![]() Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin ![]() Tereyağını tencerede eritin Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün Tuz ekleyin Pilav suyunu çekince etleri, haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
|
|
|