![]() |
Sebzeli Etli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Etli Pilavsebzeli pilav tarifi - etli pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri ![]() Sebzeli ve etli pilav malzemeleri 2 su bardağı pirinç 100 gr tereyağı 4 + 1/4 su bardağı sıcak su 250 gr kuşbaşı et 1 soğan 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç 1 çay bardağı kıyılmış dereotu Tuz Sebzeli ve etli pilav hazırlanışı Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın ![]() Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın ![]() Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin ![]() Tereyağını tencerede eritin ![]() Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun ![]() Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün ![]() Tuz ekleyin ![]() haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın ![]() Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|