ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sebzeli Etli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187822)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Sebzeli Etli Pilav
 
sebzeli pilav tarifi - etli pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sebzeli ve etli pilav malzemeleri


2 su bardağı pirinç


100 gr tereyağı


4 + 1/4 su bardağı sıcak su


250 gr kuşbaşı et


1 soğan


1 su bardağı haşlanmış bezelye


1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç


1 çay bardağı kıyılmış dereotu


Tuz

Sebzeli ve etli pilav hazırlanışı


Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın.

Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin.

Tereyağını tencerede eritin.

Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun.

Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün.

Tuz ekleyin. Pilav suyunu çekince etleri,

haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu

ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın.

Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin.

Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.