Bahar Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar PilavıBahar Pilavı Tarifi - Bahar Pilavı Nasıl Yapılır - Bahar Pilavı Hakkında ![]() Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı badem 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kesmeşeker 2 su bardağı sıcak su 1 demet dereotu, 1 dal taze soğan 1 çay kaşığı karabiber, tarçın 10 adet haşlanmış bakla, tuz Yapılışı BADEMLERİ tereyağında soteleyin Pirinci ilave ederek kavurun Kesmeşeker ve tuzu ekleyin Suyu ilave ederek pişmeye bırakın Pilav piştiğinde kıyılmış dereotu, soğan, karabiber ve tarçını ekleyip, karıştırın Baklaları bir parmak genişliğinde doğrayarak ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın![]() Ayten Saner |
|
|
|