Deveci Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deveci PilavıPilav Tarifi - Deveci Pilavı Nasıl Yapılır MALZEMELER: 1 bardak pilavlık bulgur 1 büyük soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı yağ 2 çorba kaşığı domates salçası Tuz Kırmızı biber Bir kase torba yoğurdu (süzme yoğurt) 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI: Bulguru temizleyip yıkadıktan sonra kevgirde bekletin Soğanı yağla kızdırıp üstüne üç bardak su, domates salçası, tuz ve biber ilave edin![]() Kaynamaya başlaymca bulguru ilave edip pilavı orta ateşte helmeleşinceye (püreleşinceye) kadar pişirin Sarımsakları ezip yoğurda katın Bulgurun üstüne kırmızı biber gezdirip servis yapın![]() lıntı |
|
|
|