![]() |
Mantarlı Risotto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı RisottoRisotto Nasıl Yapılır - Mantarlı Risotto Tarifi - Risotto Tarifi Mantarlı risotto malzemeleri Yarım paket risotto pirinci Yarım paket kültür mantarı Yarım kuru soğan 2 diş sarımsak 2-3 dal taze fesleğen 1 paket rendelenmiş parmesan peyniri 30 gr tereyağı Tavuk suyu için 1 tavuk budu 4 su bardağı su 1 havuç 1 yeşil kereviz 1 soğan 1 diş sarımsak 2~3 defne yaprağı Tuz Mantarlı risotto hazırlanışı Orta boy tencereye tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin ![]() İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ile sarımsağı ilave edin ![]() Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın ![]() Geniş bir tavada tereyağını eritin ![]() Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun ![]() Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun ![]() Mantarları ince doğrayıp ekleyip karıştırın ![]() Beyaz şarabı ilave edin ![]() Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın ![]() Pirinç yumuşayınca ocaktan alın ![]() Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın ![]() Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın ![]() Risotto Nedir Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
|