Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalbuni, pilav

Kalbuni Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbuni Pilav



Kalbuni Pilav Tarifi - Kalbuni Pilav Nasıl Yapılır - Kalbuni Pilavın Yapılışı

Malzemeler:


2 su bardağı baldo pirinç

1 kahve fincanı kuşüzümü

1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm

1 fincan İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)

500 gram kuşbaşı kuzu eti

5 su bardağı et suyu

4 çorba kaşığı tereyağı

50 gram badem (haşlanıp, soyulmuş)

1 kahve fincanı antepfıstığı

1′er tatlı kaşığı tuz ve tarçın


Yapılışı:


Pirinci ayıklayın Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın Tencereye eti koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın Etin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin Tuzunu ayarlayın Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin Kalan tereyağını bir tavada eritin Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin Pilavı ateşten alın Tarçını serperek-20 dakika demlendirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.