ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kalbuni Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187759)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Kalbuni Pilav
 
Kalbuni Pilav Tarifi - Kalbuni Pilav Nasıl Yapılır - Kalbuni Pilavın Yapılışı

Malzemeler:


2 su bardağı baldo pirinç

1 kahve fincanı kuşüzümü

1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm

1 fincan İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)

500 gram kuşbaşı kuzu eti

5 su bardağı et suyu

4 çorba kaşığı tereyağı

50 gram badem (haşlanıp, soyulmuş)

1 kahve fincanı antepfıstığı

1′er tatlı kaşığı tuz ve tarçın


Yapılışı:


Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın. Tencereye eti koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek-20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.