Etli Renkli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Renkli PilavEtli Renkli Pilav Tarifi - Etli Renkli Pilav Yapılışı - Etli Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Renkli Pilav Malzemeler : Etli Renkli Pilav 4 Su B Pirinç300 Gr Kuzu Eti3 Kabak 2 Havuç 2 Soğan 1 Tutam Dereotu 2 Çorba K TereyağıSafran Tuz Su Hazırlanışı : Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz Sıvıyağda etimizi kavuruyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ete ekliyoruz Etler suyunu verip çekene kadar pişiriyoruz![]() Kabak ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz Önce havucu ardından kabağı haşlıyoruz Pilavı için, iki ayrı tencerede tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz Yıkanmış pirinci ikiye bölüp tencerelere ekliyoruz![]() Pirinçleri kavuruyoruz 2 tutam safranı çay bardağına biraz su koyup çözüyoruz Safranlı suyu ilk tencereye haşladığımız sebzelerin suyunu ve sebzeleri diğer tencereye koyuyoruz Haşlanmış sebzelerin birazını üzeri için ayırıyoruz![]() Safranlı pilava biraz daha su ekliyoruz Tuzlarını ekleyip kapaklarını kapatıyoruz Orta ateşte sularını çekene kadar pişiriyoruz Safranlı pilavı bir kalıbın tabanına bastırıyoruz Ortasına pişmiş kuzu etini koyuyoruz![]() Sebzeli pilavıda üzerine koyup bastırıyoruz Geniş bir tabağa kalıbımızı ters çeviriyoruz Pilavın üzerini haşlanmış sebzeler ve doğranmış dereotu ile süsleyip servis ediyoruz
|
|
|
|