ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Etli Renkli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187757)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Etli Renkli Pilav
 
Etli Renkli Pilav Tarifi - Etli Renkli Pilav Yapılışı - Etli Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Renkli Pilav

Malzemeler :


Etli Renkli Pilav

4 Su B. Pirinç

300 Gr. Kuzu Eti

3 Kabak

2 Havuç

2 Soğan

1 Tutam Dereotu

2 Çorba K. Tereyağı

Safran

Tuz

Su


Hazırlanışı :


Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Sıvıyağda etimizi kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ete ekliyoruz. Etler suyunu verip çekene kadar pişiriyoruz.


Kabak ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz. Önce havucu ardından kabağı haşlıyoruz. Pilavı için, iki ayrı tencerede tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz. Yıkanmış pirinci ikiye bölüp tencerelere ekliyoruz.


Pirinçleri kavuruyoruz. 2 tutam safranı çay bardağına biraz su koyup çözüyoruz. Safranlı suyu ilk tencereye haşladığımız sebzelerin suyunu ve sebzeleri diğer tencereye koyuyoruz. Haşlanmış sebzelerin birazını üzeri için ayırıyoruz.


Safranlı pilava biraz daha su ekliyoruz. Tuzlarını ekleyip kapaklarını kapatıyoruz. Orta ateşte sularını çekene kadar pişiriyoruz. Safranlı pilavı bir kalıbın tabanına bastırıyoruz. Ortasına pişmiş kuzu etini koyuyoruz.


Sebzeli pilavıda üzerine koyup bastırıyoruz. Geniş bir tabağa kalıbımızı ters çeviriyoruz. Pilavın üzerini haşlanmış sebzeler ve doğranmış dereotu ile süsleyip servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.