![]() |
Elmalı Tavuklu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Tavuklu PilavElmalı Pilav - Tavuklu Pilav - Pilav Tarifi - Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır - Elmalı Pilav Yapılışı Malzeme - 3 yemek kaşığı Sana Kase - 2 adet tavukgöğsü - 3 su bardağı pirinç - 4 buçuk su bardağı tavuk suyu - 1 adet elma - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı köri - 1 adet kuru soğan - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Pirinci ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayınız ![]() Tavukgöğüslerini şerit şerit doğrayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyınız Elmaları ayıkladıktan sonra küp küp doğrayıp, elmaların kararmamaları için limonlu su da bekletiniz ![]() Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış tavukları ekleyip, tavuk etlerine renk verdiriniz ![]() Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, yıkanmış pirinçleri, doğranmış elmaları, zencefili, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurunuz ![]() En son olarak tavuk suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın ![]() Pirinçler göz göz olana kadar pişirip, demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|