![]() |
Elmalı Tavuklu Pilav
Elmalı Pilav - Tavuklu Pilav - Pilav Tarifi - Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır - Elmalı Pilav Yapılışı
Malzeme - 3 yemek kaşığı Sana Kase - 2 adet tavukgöğsü - 3 su bardağı pirinç - 4 buçuk su bardağı tavuk suyu - 1 adet elma - 3 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı köri - 1 adet kuru soğan - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Pirinci ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayınız. Tavukgöğüslerini şerit şerit doğrayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyınız Elmaları ayıkladıktan sonra küp küp doğrayıp, elmaların kararmamaları için limonlu su da bekletiniz. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış tavukları ekleyip, tavuk etlerine renk verdiriniz. Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, yıkanmış pirinçleri, doğranmış elmaları, zencefili, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurunuz. En son olarak tavuk suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın. Pirinçler göz göz olana kadar pişirip, demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.