Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, ciğerli, pilavı, pirinç

Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı



ciğerli pilav - arnavut ciğerli pilav nasıl yapılır - pilav tarifi



Malzemeler:

Pilav İçin:


1 su bardağı kepekli pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Ciğer için:


300-400 gr ciğer

Un

Kızatmak için sıvı yağ


Tarifi


Pirinç tuzlu suda bekletilir Bu arada çiğerlerin zarı soyulup küçük küçük doğranıp bolca unlanır


Unlanan ciğerler kızgın yağa alınıp nar gibi kızartılıp bir kaba alınır Diğer tarafta tencereye yağlar konulup içerisine süzülen pirinçler atılıp hafifçe kavrulur


Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir Demlenme esnasında ciğer karıştırılıp servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.