ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187735)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı
 
ciğerli pilav - arnavut ciğerli pilav nasıl yapılır - pilav tarifi



Malzemeler:

Pilav İçin:


1 su bardağı kepekli pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Ciğer için:


300-400 gr ciğer

Un

Kızatmak için sıvı yağ


Tarifi


Pirinç tuzlu suda bekletilir. Bu arada çiğerlerin zarı soyulup küçük küçük doğranıp bolca unlanır.


Unlanan ciğerler kızgın yağa alınıp nar gibi kızartılıp bir kaba alınır. Diğer tarafta tencereye yağlar konulup içerisine süzülen pirinçler atılıp hafifçe kavrulur.


Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Demlenme esnasında ciğer karıştırılıp servis yapılır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.