![]() |
Mantarlı Ve Dereotlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ve Dereotlu PilavMantarlı ve Dereotlu Pilav tarifi - Mantarlı ve Dereotlu Pilavın yapılışı - Mantarlı ve Dereotlu Pilav resmi ![]() Malzemeler * 2 Su Bardağı Pirinç * 3 Su Bardağı (kaynar) Su * 1 Çay Bardağı Zeytinyağ * 500 Gr ![]() * 1 Demet Dereotu (15-20 dal) * 1 Adet Tavuk Bulyon * 1 Çay Kaşığı Şeker * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1/2 Adet Limon Yapılışı * Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk ![]() ![]() * Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun ![]() ![]() ![]() * Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın ![]() * Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın ![]() * Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk ![]() ![]() ![]() * Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() * Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerisi; & Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|