ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Mantarlı Ve Dereotlu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187725)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Mantarlı Ve Dereotlu Pilav
 
Mantarlı ve Dereotlu Pilav tarifi - Mantarlı ve Dereotlu Pilavın yapılışı - Mantarlı ve Dereotlu Pilav resmi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

* 2 Su Bardağı Pirinç

* 3 Su Bardağı (kaynar) Su

* 1 Çay Bardağı Zeytinyağ

* 500 Gr. Mantar (1 paket)

* 1 Demet Dereotu (15-20 dal)

* 1 Adet Tavuk Bulyon

* 1 Çay Kaşığı Şeker

* 1 Çay Kaşığı Tuz

* 1/2 Adet Limon

Yapılışı


* Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin.

* Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir. Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.

* Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.

* Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın.

* Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun.

* Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın. 3 dk. hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu çekinceye kadar pişirin.

* Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın. Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın.


Servis Önerisi;


& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin. Fırında 3-4 dk. kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.