![]() |
Mantarlı Ve Dereotlu Pilav
Mantarlı ve Dereotlu Pilav tarifi - Mantarlı ve Dereotlu Pilavın yapılışı - Mantarlı ve Dereotlu Pilav resmi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler * 2 Su Bardağı Pirinç * 3 Su Bardağı (kaynar) Su * 1 Çay Bardağı Zeytinyağ * 500 Gr. Mantar (1 paket) * 1 Demet Dereotu (15-20 dal) * 1 Adet Tavuk Bulyon * 1 Çay Kaşığı Şeker * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1/2 Adet Limon Yapılışı * Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin. * Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir. Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın. * Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın. * Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın. * Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun. * Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın. 3 dk. hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu çekinceye kadar pişirin. * Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın. Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın. Servis Önerisi; & Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin. Fırında 3-4 dk. kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.