Balkabaklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı PilavBalkabaklı Pilav Tarifi - Balkabaklı Pilavın Yapılışı - Balkabaklı Pilav Nasıl Yapılır Malzemeler: • 1 kg Bal Kabağı • 1 Su Bardağı Pirinç • 3 Adet Kuru Soğan • 2 Yemek Kaşığı Şeker • Karabiber Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranırve yıkanır Arzuya göre tuz, şeker, karabiber ve yıkanıp süzülen pirinçler kavrulan soğanlara eklenir Kavrulan pirinçli harç başka bir servis tabağına aktarılır Aynı tencerenin zemini küp küp doğranan bal kabakları ile kaplanır Piriçli harç ile balkabaklarının üzeri kaplanır Kalan balkabakları ile ikinci bir kat oluşturulur Çok az su eklenerek kabaklar ve pilav pişirilir Balkabaklı Pilav servise hazırdır
|
|
|
|