Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, pilav

Balkabaklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Pilav



Balkabaklı Pilav Tarifi - Balkabaklı Pilavın Yapılışı - Balkabaklı Pilav Nasıl Yapılır

Malzemeler:

• 1 kg Bal Kabağı

• 1 Su Bardağı Pirinç

• 3 Adet Kuru Soğan

• 2 Yemek Kaşığı Şeker

• Karabiber


Yapılışı:


Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranırve yıkanır Arzuya göre tuz, şeker, karabiber ve yıkanıp süzülen pirinçler kavrulan soğanlara eklenir Kavrulan pirinçli harç başka bir servis tabağına aktarılır Aynı tencerenin zemini küp küp doğranan bal kabakları ile kaplanır Piriçli harç ile balkabaklarının üzeri kaplanırKalan balkabakları ile ikinci bir kat oluşturulur Çok az su eklenerek kabaklar ve pilav pişirilir Balkabaklı Pilav servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.