ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Balkabaklı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187662)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Balkabaklı Pilav
 
Balkabaklı Pilav Tarifi - Balkabaklı Pilavın Yapılışı - Balkabaklı Pilav Nasıl Yapılır

Malzemeler:

• 1 kg Bal Kabağı

• 1 Su Bardağı Pirinç

• 3 Adet Kuru Soğan

• 2 Yemek Kaşığı Şeker

• Karabiber


Yapılışı:


Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda kavrulmaya başlanır. Bu arada balkabaklarının kabukları soyulur ve küp küp doğranırve yıkanır. Arzuya göre tuz, şeker, karabiber ve yıkanıp süzülen pirinçler kavrulan soğanlara eklenir. Kavrulan pirinçli harç başka bir servis tabağına aktarılır. Aynı tencerenin zemini küp küp doğranan bal kabakları ile kaplanır. Piriçli harç ile balkabaklarının üzeri kaplanır.Kalan balkabakları ile ikinci bir kat oluşturulur. Çok az su eklenerek kabaklar ve pilav pişirilir. Balkabaklı Pilav servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.