Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, pilavı, şehriye

Etli Şehriye Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Şehriye Pilavı



Etli Şehriye Pilavı Tarifi - Etli Şehriye Pilavı Yapılışı - Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Şehriye Pilavı

Malzeme Listesi:


300 Gr Kuzu Eti

2,5 S B Arpa Şehriye

1 Çorba K Domates Salçası

1 Kase Domates Sos

1 Kase Menemen Sos

1 Soğan

1 Su B Et Suyu

2 Çorba K Tereyağı

Sıvıyağ

Tane Karabiber

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz


Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz


Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz Tuz ve tane karabiber katıyoruz


Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.