ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Etli Şehriye Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187641)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Etli Şehriye Pilavı
 
Etli Şehriye Pilavı Tarifi - Etli Şehriye Pilavı Yapılışı - Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Şehriye Pilavı

Malzeme Listesi:


300 Gr. Kuzu Eti

2,5 S B. Arpa Şehriye

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Kase Domates Sos

1 Kase Menemen Sos

1 Soğan

1 Su B. Et Suyu

2 Çorba K. Tereyağı

Sıvıyağ

Tane Karabiber

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.


Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz. Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.


Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz. Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz.


Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.