![]() |
Etli Şehriye Pilavı
Etli Şehriye Pilavı Tarifi - Etli Şehriye Pilavı Yapılışı - Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Şehriye Pilavı
Malzeme Listesi: 300 Gr. Kuzu Eti 2,5 S B. Arpa Şehriye 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Kase Domates Sos 1 Kase Menemen Sos 1 Soğan 1 Su B. Et Suyu 2 Çorba K. Tereyağı Sıvıyağ Tane Karabiber Tuz Su Hazırlanışı: Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz. Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz. Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.