Baklalı Kuzu Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Kuzu Etli PilavBaklalı Kuzu Etli Pilav Tarifi - Baklalı Kuzu Etli Pilav Yapılışı - Baklalı Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Baklalı Kuzu Etli Pilav Malzeme Listesi 3 Su Bardağı Pirinç 300 Gram Bakla 350 Gram Kuzu Eti 1 Soğan 2 Patates 2 Domates 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Sıvıyağ Tuz Su Karabiber Maydanoz Hazırlanışı: Tenceremize zeytinyağını döküyoruz Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip kavuruyoruz![]() Pilavı için: Tencereye sıvıyağı ve zeytinyağını döküyoruz İnce doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz Yıkanmış pirinçleri ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz![]() Kavrulduktan sonra üzerine haşladığımız baklaları döküp karıştırıyoruz Pilavımızı kaşıkla düzledikten sonra kavrulan etleri ve küp doğranan domatesleri de üstüne döküyoruz![]() Sıcak suyunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz Kapağı kapalı olacak şekilde önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz
|
|
|
|