![]() |
Baklalı Kuzu Etli Pilav
Baklalı Kuzu Etli Pilav Tarifi - Baklalı Kuzu Etli Pilav Yapılışı - Baklalı Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Baklalı Kuzu Etli Pilav
Malzeme Listesi 3 Su Bardağı Pirinç 300 Gram Bakla 350 Gram Kuzu Eti 1 Soğan 2 Patates 2 Domates 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Sıvıyağ Tuz Su Karabiber Maydanoz Hazırlanışı: Tenceremize zeytinyağını döküyoruz. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip kavuruyoruz. Pilavı için: Tencereye sıvıyağı ve zeytinyağını döküyoruz. İnce doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz. Yıkanmış pirinçleri ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra üzerine haşladığımız baklaları döküp karıştırıyoruz. Pilavımızı kaşıkla düzledikten sonra kavrulan etleri ve küp doğranan domatesleri de üstüne döküyoruz. Sıcak suyunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz. Kapağı kapalı olacak şekilde önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.