![]() |
Bademli Tavuklu Örtülü Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Tavuklu Örtülü PilavBademli Tavuklu Örtülü Pilav Tarifi - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Yapılışı - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Malzeme Listesi 2 ![]() ![]() 1 Çay B ![]() 1 Çay B ![]() 1 Soğan 1 Pk ![]() 2 Çorba K ![]() 1 Tutam Maydanoz Sıvıyağ Tuz Su Örtüsü İçin: 1 ![]() ![]() Yarım Pk ![]() 1 Çay B ![]() 1 Yumurta Tuz Su Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağı döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örtüsü İçin: Karıştırma kabına kabartma tozu, tuz ve unu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz ![]() ![]() Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() Hamuru yağlanmış yuvarlak ve derin bir fırın tepsisinin içerisine yerleştiriyoruz ![]() ![]() Doğradığımız maydanozları üzerine döküyoruz ![]() ![]() ![]() Kenar kısımlarında kalan hamurları da pilavın ortasına doğru örtüyoruz ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|