Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, firik, kuzu, pilavı

Kuzu Etli Firik Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Firik Pilavı



Kuzu Etli Firik Pilavı Tarifi - Kuzu Etli Firik Pilavı Nasıl Yapılır - Kuzu Etli Firik Pilavı Malzemeleri



Kuzu Etli Firik Pilavı


Malzemeler:


• 500 gr kuzu kuşbaşı

• 5 adet soğan

• 50 gr tereyağı

• 1 çorba kaşığı (domates) salçası

• 1 su bardağı firik bulguru

• 1 su bardağı pilavlık bulgur

• 1 su bardağı( haşlanmış) nohut

• 35 su bardağı su

• Tuz, karabiber


Yapılışı:


1 Soğanları temizledikten sonra yemeklik doğrayın

2 Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün

3 Kuşbaşı doğranmış etleri tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak iyice kavurun

4 Etler suyunu çekince, 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

5 Et suyunu çekince kıyılmış soğanları ilave edip karıştırın

6 Ayrı bir kâsenin içine, 1 çorba kaşığı ılık su ve salçayı eritin tereyağını ilave edip pişirin

7 Sonrasında haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin Kaynar suyu da ekleyin Bir taşım kaynatıp tuz ve karabiberle ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

8 Ocaktan tencerenin kapağını açmadan 10-15 dinlendirin

9 Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.