Fesleğen Soslu Erişte |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu ErişteFesleğen Soslu Erişte Tarifi - Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır - Fesleğen Soslu Erişte Malzemeleri Malzeme Listesi 500 Gram Erişte 500 Gram Mantar 4 Su Bardağı Su 1 Bağ Fesleğen (Taze) 350 Gram Krema 200 Gram Kaşar Peynir (Rendelenmiş) veya parmesan 1 Diş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Karabiber Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır? 1 Tencereye 4 su bardağı suyu koyup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edip kaynatın 2 Kaynayan suya erişteyi atıp 15 dakika haşlayınHaşlandıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzün 3 Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyunİçerisine ince kıyılmış taze fesleğen ve mantarları ekleyip 5 dakika soteleyin 4 Mantar ve fesleğen sotelendikten sonra içerisine rendelenmiş sarımsağı, kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın 5 Erişteleri servis tabağına alıp, hazırladığınız fesleğenli sosu üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın Not: Afiyet Olsun |
|