![]() |
Fesleğen Soslu Erişte
Fesleğen Soslu Erişte Tarifi - Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır - Fesleğen Soslu Erişte Malzemeleri
Malzeme Listesi 500 Gram Erişte 500 Gram Mantar 4 Su Bardağı Su 1 Bağ Fesleğen (Taze) 350 Gram Krema 200 Gram Kaşar Peynir (Rendelenmiş) veya parmesan 1 Diş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Karabiber Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır? 1. Tencereye 4 su bardağı suyu koyup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edip kaynatın. 2. Kaynayan suya erişteyi atıp 15 dakika haşlayın.Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzün. 3. Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyun.İçerisine ince kıyılmış taze fesleğen ve mantarları ekleyip 5 dakika soteleyin. 4. Mantar ve fesleğen sotelendikten sonra içerisine rendelenmiş sarımsağı, kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. 5. Erişteleri servis tabağına alıp, hazırladığınız fesleğenli sosu üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın. Not: Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.