Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurmalı, pilavı, şehriye

Kavurmalı Şehriye Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Şehriye Pilavı



Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi - Kavurmalı Şehriye Pilavı Yapılışı




Malzemesi:

1 kg kuzu kuşbaşı 4 adet kuru soğan 3 adet domates 1 paket arpa şehriye 2 yemek kaşığı margarin 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber Karabiber Tuz


Tarifi:

• Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın

• Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun

• Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın

• Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin

• Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin

• Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun

• 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

• Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin

• Servis tabağının ortasına etleri koyun

• Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.