Kavurmalı Şehriye Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Şehriye PilavıKavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi - Kavurmalı Şehriye Pilavı Yapılışı Malzemesi: 1 kg kuzu kuşbaşı 4 adet kuru soğan 3 adet domates 1 paket arpa şehriye 2 yemek kaşığı margarin 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber Karabiber Tuz Tarifi: • Tencerede margarini eritip kuşbaşı etleri içine atın • Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp 10 dakika kavurun • Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın • Karabiber ve tuz atıp 3 bardak su ilave edin • Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin • Tencerede margarini eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun • 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin • Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin • Servis tabağının ortasına etleri koyun • Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın |
|