Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
otlu, pilav, sakızlı

Otlu Sakızlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu Sakızlı Pilav



Otlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler:

500 gram basmati pirinci

150 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

750 gr etsuyu veya su

1/4 demet ince kıyılmış maydanoz

1/4 demet ince kıyılmış dereotu

1/4 demet ince kıyılmış nane

4 adet taze soğan

1/4 demet hindibağ

Yarım çay kaşığı toz zencefil

4 adet dövülmüş kakule

2 adet damla sakızı

Yapılışı:


Pirinci yıkayıp süzün Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin 3-4 dakika kavurun İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin 4 dakika karıştırarak pişirin Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.