![]() |
Otlu Sakızlı Pilav
Otlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler: 500 gram basmati pirinci 150 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 750 gr etsuyu veya su 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz 1/4 demet ince kıyılmış dereotu 1/4 demet ince kıyılmış nane 4 adet taze soğan 1/4 demet hindibağ Yarım çay kaşığı toz zencefil 4 adet dövülmüş kakule 2 adet damla sakızı Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun. İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin. 4 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin. Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.