ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Otlu Sakızlı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187544)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Otlu Sakızlı Pilav
 
Otlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler:

500 gram basmati pirinci

150 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

750 gr etsuyu veya su

1/4 demet ince kıyılmış maydanoz

1/4 demet ince kıyılmış dereotu

1/4 demet ince kıyılmış nane

4 adet taze soğan

1/4 demet hindibağ

Yarım çay kaşığı toz zencefil

4 adet dövülmüş kakule

2 adet damla sakızı

Yapılışı:


Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun. İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin. 4 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin. Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.