Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, püreli, tas

Püreli Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Tas Kebabı



Püreli Tas Kebabı Tarifi - Püreli Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Püreli Tas Kebabı Malzemeleri



750 gr kuşbaşı et

2 orta boy soğan

6-7 diş sarmısak

1 domates

1 çorba kaşığı sıvı yağ

tuz, karabiber, kimyon

Püre Malzemesi:

1 kg patates

1 kg havuç

2 çorba kaşığı tereyağı

4 diş sarmısak

tuz, karabiber


Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları soyun, hepsini birlikte kızgın yağda 1-2 dakika çevirin Etleri ekleyin, 1 dakika sonra ateşi kısın Çok kısık ateşte 40-45 dakika pişirin Domatesi soyun, ince ince doğrayın, ete katın Tuz, biber ve kimyonu da ilave ederek 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin Ateşi kapatın Diğer tarafta etiniz pişerken, havuç ve patatesleri soyun, ayrı ayrı haşlayın, presten geçirin Tavada birer kaşık tereyağında ayrı ayrı 2-3 dakika kavurun Ateşten almadan önce ezilmiş sarmısak (herbirine 2 diş hesabıyla), tuz ve biber katın Böylece püreleriniz hazır olacaktır

Sunuluşu: Servis tabağınızın ortasına eti, kenarlarına havuç ve patates pürelerini yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.