Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, piti

Piti Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı



Piti Kebabı tarifi - Piti Kebabı yapılışı - Piti Kebabı malzemeleri

Malzemeler:

1 su bardağı nohut

500 gram kuşbaşı et

4 adet yufka,

tuz

Yapılışı:

Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın

Ertesi gün orta ateşle haşlayın

Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin

Bu arada yufkaları ince ince didin


Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin

Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin

Yufkaları incecik didin

Geniş ve derin bir kaba yayın

Üzerine etsuyunu gezdirin


Nohut ve etleri de üzerine yayın

Dilerseniz tuz serpip, servis yapınslm


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.