ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Piti Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187452)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:33 AM

Piti Kebabı
 
Piti Kebabı tarifi - Piti Kebabı yapılışı - Piti Kebabı malzemeleri

Malzemeler:

1 su bardağı nohut

500 gram kuşbaşı et

4 adet yufka,

tuz

Yapılışı:

Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın

Ertesi gün orta ateşle haşlayın

Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin

Bu arada yufkaları ince ince didin


Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin

Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin

Yufkaları incecik didin

Geniş ve derin bir kaba yayın

Üzerine etsuyunu gezdirin


Nohut ve etleri de üzerine yayın

Dilerseniz tuz serpip, servis yapınslm



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.