Güveç Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveç KebabıGüveç Kebabı Tarifi - Güveç Kebabı Nasıl Yapılır - Güveç Kebabı Malzemeleri Malzemeler • 1 kg kuşbaşı kuzu eti • 4 adet orta boy soğan • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 5 adet domates • 1 çorba kaşığı sirke • 1 tatlı kaşığı bal • 2-3 adet biber • 1 demet kıyılmış maydanoz • 2 5 su bardağı su• Tuz Yapılışı 1 Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın![]() 2 Geniş bir kaseye alıp tuzla ovun ve kenara alın![]() 3 Güveci sıvıyağ ile yağlayın![]() 4 Domatesleri ince dilimleyin![]() 5 Güvecin dibine bir sıra domates koyun![]() 6 Üzerine soğan ve eti ekleyip yayıp tuz serpin![]() 7 Maydanozu ilave edip, kalan domatesi ve bibeleri en üste yerleştirin![]() 8 Su, sirke ve balı karıştırıp güvecin üzerine gezdirin![]() 9 Alüminyum folyo ile kaplayın![]() 10 Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 75-80 dakika pişirin![]() 11 Fırını kapatın ve güveç ılındıktan sonra servis yapın![]() |
|
|
|