![]() |
Güveç Kebabı
Güveç Kebabı Tarifi - Güveç Kebabı Nasıl Yapılır - Güveç Kebabı Malzemeleri
Malzemeler • 1 kg kuşbaşı kuzu eti • 4 adet orta boy soğan • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 5 adet domates • 1 çorba kaşığı sirke • 1 tatlı kaşığı bal • 2-3 adet biber • 1 demet kıyılmış maydanoz • 2.5 su bardağı su • Tuz Yapılışı 1. Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın. 2. Geniş bir kaseye alıp tuzla ovun ve kenara alın. 3. Güveci sıvıyağ ile yağlayın. 4. Domatesleri ince dilimleyin. 5. Güvecin dibine bir sıra domates koyun. 6. Üzerine soğan ve eti ekleyip yayıp tuz serpin. 7. Maydanozu ilave edip, kalan domatesi ve bibeleri en üste yerleştirin. 8. Su, sirke ve balı karıştırıp güvecin üzerine gezdirin. 9. Alüminyum folyo ile kaplayın. 10. Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 75-80 dakika pişirin. 11. Fırını kapatın ve güveç ılındıktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.