Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tepsi

Tepsi Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Kebabı



Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Tepsi Kebabı Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

3 adet orta boy kemer patlıcan (alaca soyulmuş)

3 adet çarliston biber (iri doğranmış)

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı zeytinyağı

75 ml et suyu

Tuz, tane karabiber, toz kırmızıbiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Kıyma, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi iyice yoğurup, yassı köfteler yapın

• Patlıcanları 3-3,5 cm halka halka doğrayın Fırın kabına patlıcan, biber, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin

• Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin

• Üzerine bir kapak kapatıp, önceden ısıtılmış 2000C fırında, yaklaşık 30 dak pişirin

• Üzerini açıp, 10 dak daha pişirin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.