ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tepsi Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187403)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Tepsi Kebabı
 
Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Tepsi Kebabı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

3 adet orta boy kemer patlıcan (alaca soyulmuş)

3 adet çarliston biber (iri doğranmış)

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı zeytinyağı

75 ml et suyu

Tuz, tane karabiber, toz kırmızıbiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Kıyma, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi iyice yoğurup, yassı köfteler yapın.

• Patlıcanları 3-3,5 cm halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, biber, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin.

• Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin.

• Üzerine bir kapak kapatıp, önceden ısıtılmış 2000C fırında, yaklaşık 30 dak. pişirin.

• Üzerini açıp, 10 dak. daha pişirin ve sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.