![]() |
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tarifi - Tepsi Kebabı Yapılışı - Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır - Tepsi Kebabı Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 3 adet orta boy kemer patlıcan (alaca soyulmuş) 3 adet çarliston biber (iri doğranmış) 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 75 ml et suyu Tuz, tane karabiber, toz kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Kıyma, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi iyice yoğurup, yassı köfteler yapın. • Patlıcanları 3-3,5 cm halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, biber, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. • Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin. • Üzerine bir kapak kapatıp, önceden ısıtılmış 2000C fırında, yaklaşık 30 dak. pişirin. • Üzerini açıp, 10 dak. daha pişirin ve sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.