![]() |
Patates Püreli Tas Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Püreli Tas Kebabıtas kebebı nasıl yapılır - patates püreli tas kebabı tarifi ![]() Malzemeler- 500 gr kuşbaşı dana eti 1 adet küp küp doğranmış soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet rendelenmiş domates 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet defne yaprağı Tuz-karabiber 1 su bardağı sıcak su Püre için- 4-5 adet patates 4 su bardağı süt Arzu edilirse muskat rendesi Tuz-karabiber ![]() Yapılışı- Tencereye etler ve soğanlar aktarılır ![]() Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak kavrulur ![]() Kavrulmuş olan etlere salça -domates ve un eklenerek beş dakika daha kavrulur ![]() Daha sonra defne yaprağı-sirke-şeker-tuz-karabiber ve su ilave edilir ![]() Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir ![]() Gerekirse sıcak su ilave edilir ![]() Sütlü patates püresi için, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır ![]() Doğranan patatesler tencereye aktarılarak üzerine süt-tuz-karabiber ve muskat rendelenerek yumuşayana kadar pişirilir ![]() Gerekirse süt ilave edilerek patates ezme aleti veya çatal yardımı ile ezilir ![]() Tas kebabı ile birlikte servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|