ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Patates Püreli Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187391)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:43 AM

Patates Püreli Tas Kebabı
 
tas kebebı nasıl yapılır - patates püreli tas kebabı tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler-


500 gr kuşbaşı dana eti

1 adet küp küp doğranmış soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

3 adet rendelenmiş domates

1 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı sirke

1 adet defne yaprağı

Tuz-karabiber

1 su bardağı sıcak su


Püre için-


4-5 adet patates

4 su bardağı süt

Arzu edilirse muskat rendesi

Tuz-karabiber

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı-


Tencereye etler ve soğanlar aktarılır.

Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra

karıştırılarak kavrulur.

Kavrulmuş olan etlere salça -domates ve un eklenerek beş dakika daha kavrulur.

Daha sonra defne yaprağı-sirke-şeker-tuz-karabiber ve su ilave edilir.

Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.

Gerekirse sıcak su ilave edilir.



Sütlü patates püresi için, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.

Doğranan patatesler tencereye aktarılarak üzerine süt-tuz-karabiber ve muskat rendelenerek

yumuşayana kadar pişirilir.

Gerekirse süt ilave edilerek patates ezme aleti veya çatal yardımı ile ezilir.

Tas kebabı ile birlikte servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.