Tas Kebabı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tas Kebabı Nasıl YapılırTas Kebabı Tarifi - Pilavlı Tas Kebabı - Tas Kebabı Yapılışı PİLAVLI TAS KEBABI -Yarım kg koyun kuşbaşı et-2 kaşık yağ-1 soğan-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için) -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat) 2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Gerekirse azar azar sıcak su konur )3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir![]() 4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır Pilav tenceresine süzülür![]() 5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir 20 dakika demlenmesi için beklenir![]() 6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır |
|
|
|