Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tas, yapılır

Tas Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebabı Nasıl Yapılır



Tas Kebabı Tarifi - Pilavlı Tas Kebabı - Tas Kebabı Yapılışı
PİLAVLI TAS KEBABI


-Yarım kg koyun kuşbaşı et-2 kaşık yağ-1 soğan

-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat)

2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Gerekirse azar azar sıcak su konur)

3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir

4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılırPilav tenceresine süzülür

5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir 20 dakika demlenmesi için beklenir

6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.