![]() |
Tas Kebabı Nasıl Yapılır
Tas Kebabı Tarifi - Pilavlı Tas Kebabı - Tas Kebabı Yapılışı
PİLAVLI TAS KEBABI -Yarım kg. koyun kuşbaşı et-2 kaşık yağ-1 soğan -1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için) -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat). 2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.) 3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir. 4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.Pilav tenceresine süzülür. 5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir. 6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.