ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tas Kebabı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187334)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:53 AM

Tas Kebabı Nasıl Yapılır
 
Tas Kebabı Tarifi - Pilavlı Tas Kebabı - Tas Kebabı Yapılışı
PİLAVLI TAS KEBABI


-Yarım kg. koyun kuşbaşı et-2 kaşık yağ-1 soğan

-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).

2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)

3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.

4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.Pilav tenceresine süzülür.

5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.

6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.