Beli Bükük Patlıcan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beli Bükük Patlıcan KebabıBeli Bükük Patlıcan Kebabı Tarifi - Beli Bükük Patlıcan Kebabı Yapılışı - Beli Bükük Patlıcan Kebabı Malzemeleri - Pişirme Talimatları Malzemeler 5 adet orta boy patlıcan 1 yemek kaşığı salça 2 adet domates 3-4 diş sarımsak 2 adet yeşil biber tuz köfte için: 1 ortaboy soğan 250gr çekilmiş et 1 su bardağı çekilmiş ekmekiçi 1 adet yumurta isteğe bağlı baharatlar Hazırlanışı Soğanı rendeleyin, kıyma, ekmekiçi, yumurta ve baharatlar eklenerek köfte yoğurulur Köfte dinlenirken patlıcanlar 1 er cm aralıklarla kesilir ancak tam olarak dilimlenmez resimdeki şekilde kesmeniz gerekiyor![]() Köftelerinizi şekillendirerek patlıcanların kesmiş olduğunuz bölümlerine yerleştirin Patlıcanlar bükülecektir zaten yemeğin ismi de buradan gelmektedir Bu yemeği biz teflon tencerede pişirdik Köfteleri yerleştirdiğiniz patlıcanları tencerenize yerleştirin![]() Bu aşamada yemeğin sosunu hazırlamalısınız 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğiniz tencerede kesmiş olduğunuz biberleri kavurun daha sonra 1 yemek kaşığı salça, rendelemiş olduğunuz domatesler, kesmiş olduğunuz sarımsaklar, tuz ve 1,5 su bardağı su ile 2-3 dakika kaynatın Daha sonra patlıcanların üzerine dökerek kısık ateşte yemeğinizi pişirin Afiyet olsun
|
|
|
|